Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Yhdessä kestävää kasvua 2021-2027 – Matkailuelinkeinon tiekarttatyön Kick off

20.4. | 09:00 - 12:00

YHDESSÄ KESTÄVÄÄ KASVUA 2.0 – Varsinais-Suomen matkailuelinkeinon tiekarttatyön KICK OFF 20.4.2021

Varsinais-Suomen liiton maakuntahallitus  hyväksyi 29.3.2021 maakunnallisen matkailuelinkeinon kehittämistä koskevan tiekartan vuosille 2021-2027. Tutustu uuteen tiekarttaan tästä:  ”Yhdessä kestävää kasvua 2.0.

Varsinais-Suomen matkailuelinkeinon kehittämisen tiekartan 2021-2027 jalkautuksen KIck off -tilaisuus tiistaina 20.4.2021. Tilaisuuden fasilitoivat Varsinais-Suomen liitto ja Turku Science Park Oy, Varsinais-Suomen matkailuelinkeinon kehittämishanke. Menossa mukana tiekartan laatija FlowHouse Oy ja teemaryhmätyötä sparraava FCG Finnish Consulting Group Oy

Ilmoittaudu mukaan täältä viimeistään perjantaina 16.4.2021.

Tiekartan valmistelusta on vastannut Varsinais-Suomen liiton ja Varsinais-Suomen matkailufoorumin sihteeristön ohjauksessa FlowHouse Oy, joka on matkailun muutosjohtamisen, digitaalisen matkailumarkkinoinnin ja tiedolla johtamisen asiantuntija.  Tiekartta on koostettu työn eri vaiheissa pidettyjen tilaisuuksien annettujen näkemysten ja kommenttien pohjalta. Työhön on osallistunut eri vaiheissa n. 100 matkailutoimijaa Varsinais-Suomesta. Näkemyksiä tiekarttaan ovat antaneet matkailuyrittäjät, matkailun alueorganisaatiot, kunnat, matkailun koulutus- ja tutkimuslaitokset sekä matkailun kehittämisorganisaatiot.

Varsinais-Suomen matkailun tiekartan toimenpideohjelma koostuu Menestyvän matkakohteen ekosysteemin johtamisesta ja kolmesta toiminnallisesta kokonaisuudesta, joiden kautta vastataan alueen matkailun kehittämisen tavoitteisiin, haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Jokaiselle toimenpideohjelmalle on määritelty tarkemmat konkreettiset toimenpiteet sekä tavoitteet. Kehittämisen toimenpiteet ja tavoitteet ohjaavat kaikkia alueen toimijoita.

  1. Varsinais-Suomi on omaleimainen ja siksi houkutteleva matkailualue
  2. Varsinais-Suomi on ympärivuotinen matkailualue
  3. Varsinais-Suomi on saavutettava matkailualue

Läpileikkaavina teemoina kehittämistyössä ovat

  1. Mahdollistava digitaalisuus ja
  2. Vastuullinen matkailualue

Varsinais-Suomi edustaa hajautuneen ekosysteemin mallia matkailuelinkeinon kehittämisen osalta. Matkailun markkinointia ja kehittämistä toteuttavat organisaatiot ovat toiminnoiltaan, organisaatiomalleiltaan sekä käytettävissä olevilta resursseiltaan hyvin erilaisia, mikä näyttäytyy yritysten näkökulmasta varsin sekavalta. Kansainvälisellä tasolla matkailun alueorganisaatioiden järkevä ja suunnitelmallinen johtaminen on viime vuosina noussut yhdeksi keskeisistä matkailualan kehittämisen painopisteistä.

Varsinais-Suomen matkailuekosysteemin nykyinen, pirstaleinen rakenne ei helpota matkailun kokonaisvaltaisempaa ja suunnitelmallisempaa kehittämistä maakuntatasolla. Nopeasti muuttavilla markkinoilla, matkailualueilta odotetaan nopeampaa reagointia mm. asiakkaiden tarpeisiin ja vaikuttavaa ja avointa päätöksentekoa.  Varsinais-Suomen matkailun tiekartan koordinaatiomallin tavoitteena on johtaa Varsinais-Suomen matkailun ekosysteemiä tavoitekeskeisesti, vahvistaen Varsinais-Suomen innovaatiokyvykkyyttä ja resilienssiä strategisten painopisteiden toteutuksessa.

Mallissa Varsinais-Suomen matkailun tiekartan toteutumista koordinoi yhteinen matkailun johtoryhmä, tukenaan teemaryhmät, tiiviissä vuorovaikutuksessa alueellisten matkailun vastuutoimijoiden (alueorganisaatiot, kunnat, elinkeinoyhtiöt) kanssa. Tiekartassa esitetty johto- ja koordinaatiomalli on tämän hetken tilanne ja sitä päivitetään tilanteen mukaan. Koordinaatiomallin kehittäminen tehdään vaiheittain. Perustettavia teemaryhmiä tässä vaiheessa ovat:

  • Digitalisaatio-ryhmä
  • Tiedolla johtamisen ryhmä
  • Kestävän matkailun ryhmä

Saavutettavuus ja brändäys- teemat tulevat kuulumaan suoraan johtoryhmälle. Kick off -tilaisuudessa työstetään erityisesti tätä teemaryhmätoimintaa.

Lisätiedot:

Esa Högblom
Erikoissuunnittelija
Varsinais-Suomen liitto
p. +358 40 7760310
esa.hogblom@varsinais-suomi.fi

Tiedot

Päivämäärä:
20.4.
Aika:
09:00 - 12:00
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Varsinais-Suomen liitto
Puhelin:
02 2100 900
Sähköposti:
etunimi.sukunimi@varsinais-suomi.fi
Kotisivu:
https://www.varsinais-suomi.fi/

Tapahtumapaikka

Varsinais-Suomen liitto
Ratapihankatu 36
Turku, Varsinais-Suomi Finland
+ Google Map
Puhelin:
02 2100 900
Kotisivu:
https://www.varsinais-suomi.fi