Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Älykkään erikoistumisen ohjelman Lyhyiden ketjujen, alustatalouden ja uusien liiketoimintamallien työryhmä

25.11.2020 | 14:00 - 16:00

Tervetuloa mukaan Älykkään erikoistumisen ohjelman Lyhyiden ketjujen, alustatalouden ja uusien liiketoimintamallien työryhmän kokoukseen. Älykäs erikoistuminen (Smart Specialisation) on Euroopan unionin politiikkamalli, jolla alueet hakevat uusia innovatiivisia kumppanuuksia, kansainvälistä yhteistyötä ja strategista kehittämistä. Yksi kolmesta Varsinais-Suomen älykkään erikoistumisen painopisteistä maakuntaohjelmassa 2018-2021 on innovatiiviset ruokaketjut. Kaksi muuta teemaa ovat sininen kasvu ja teollisuuden modernisaatio sekä lääke- ja terveysteknologia.

Lyhyillä ketjuilla tarkoitetaan sellaisia ruoan tarjontakanavia, jossa tuottajan ja kuluttajan välillä on mahdollisimman vähän välikäsiä esimerkiksi Reko-lähiruokarenkaat, foodhubit, lähiruoan verkkokaupat ja suoramyynti. Uusilla liiketoimintamalleilla tarkoitetaan nimenomaan lyhyisiin ketjuihin liittyviä malleja, joissa yleisesti ottaen kuluttajan rooli on keskeinen. Esimerkkejä tällaisista kuluttajakeskeisistä liiketoimintamalleista ovat kumppanuusmaatalouden erilaiset muodot: kaupunkiviljely, sato-osuudet, omenapuiden vuokraus jne. Alustataloudella tässä yhteydessä haetaan niitä digitaalisia ratkaisuja, jolla tarjontaketjun lyhentäminen on mahdollista tuoden lisäarvoa niin kuluttajalle kuin yrityksellekin.

Työryhmän tavoitteena on ensin selvittää alueen kehittämis- ja tutkimustoimien nykytilanne eli mitä alueella jo tehdään ja minkälaista osaamista ja verkostoja eri organisaatioilla on. Toisten toimintaan tutustumisen jälkeen ideoidaan uutta yhteistyötä ja mahdollisia kansainvälisiä tutkimus- ja kehittämishankeaihioita, joissa alueen toimijat olisivat vahvasti mukana ja jolle alueella olisi selkeä kysyntä esimerkiksi ruokaketjun yritysten näkökulmasta.

Ilmoittautumiset 20.11. mennessä ja lisätietoja johanna.mattila@utu.fi ja p. 040 565 8121

Tiedot

Päivämäärä:
25.11.2020
Aika:
14:00 - 16:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, ,

Järjestäjä

Turun yliopisto, Brahea-keskus
Puhelin:
+358 40 565 8121
Sähköposti:
johanna.mattila@utu.fi
Kotisivu:
https://www.utu.fi/fi/yliopisto/brahea-keskus

Tapahtumapaikka

Etäkokous
Varsinais-Suomi Finland + Google Map