Varsinais-Suomen ilmastowebinaarisarja alkaa!

Tervetuloa tuottamaan sisältöä Varsinais-Suomen ilmastotiekarttaan!

2020-luku on ilmastotyön vuosikymmen. Tietoa ilmastoasioista on kertynyt jo kosolti, nyt on aika tarttua toimeen ja tuoda tieto ja näkemykset yhteen. Ilmastonmuutoksen torjunnassa jokaisella on oma roolinsa ja alue- ja kuntatasolla voidaan vaikuttaa moniin päästölähteisiin. Yhteistyössä asetetut tavoitteet ja keinot sitouttavat ja vauhdittavat tavoitteita.

Valonia, Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Varsinais-Suomen liitto / Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia 2019–2024 (Canemure) -hanke järjestävät Varsinais-Suomen ilmastowebinaarisarjan syksyllä 2020. Webinaarikeskustelut ovat osa Varsinais-Suomen ilmastotiekartta 2030 -työtä. Yhteisesti työstettävä suunnitelma julkaistaan tänä vuonna ja sen asiantuntijaryhmänä toimii Varsinais-Suomen maakunnallinen ilmastovastuujaosto.

Webinaarien aiheina ovat sähkö ja sähköntuotanto, öljylämmityksestä luopuminen, maankäyttö ja maatalous sekä vähäpäästöisen liikenteen ratkaisut. Katso tarkemmat tiedot sarjasta Ympäristö Nyt -sivustolta ja osallistu keskusteluun!

Ensimmäinen webinaari järjestetään 2.9.2020: Maakunnasta omavarainen uusiutuvan sähkön tuottaja?