Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppa-toimisto on 20-vuotias!

Tällä viikolla juhlittiin Brysselissä Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen liiton ylläpitämää Eurooppa-toimistoa. Toimisto perustetiin 20 vuotta sitten seuraamaan Varsinais-Suomen kannalta merkittäviä politiikan aloja, kehityslinjoja, rahoitusohjelmia ja lainsäädäntöä sekä vaikuttamaan niihin tarvittaessa. Lisäksi tehtävänä on Varsinais-Suomelle tärkeiden asioiden ja osaamisen tuominen EU-instituutioiden kuten Euroopan komission ja Euroopan parlamentin sekä muiden keskeisten toimijoiden tietoisuuteen.

Komissaari Katainen onnitteli lämpimästi 20-vuotiasta Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppa-toimistoa

Juhlavuoden kunniaksi järjestettiin tiistaina 20.11 Brysselin ytimessä Varsinais-Suomen kuntien osaamiseen perustuen seminaari: ”Sustainable way of life: Cities and regions making the difference”. Juhlaseminaarissa kuultiin laajasti alueen osaamista kiertotalouteen ja resurssiviisauteen liittyen. Seminaarin avasi komissaari Jyrki Katainen joka onnitteli lämpimästi 20-vuotiasta Brysselin toimistoa, sekä muistutti alueiden ja kaupunkien merkityksestä kun tavoitellaan hiilivapautta ilmaston muutoksen pysäyttämiseksi.

Juhlapäivä huipentui vastaanottoon johon osallistui yli 130 kansainvälistä ja varsinaissuomalaista vaikuttajaa ja sidosryhmän edustajaa. Eurooppa-toimiston päällikkö Saara Nuotio-Coulon muistutti että koska EU vaikuttaa huomattavan paljon juuri paikallisiin ja alueellisiin kysymyksiin, on edelleenkin tärkeää olla läsnä siellä missä päätökset tehdään. Vähintään vielä seuraavatkin 20 vuotta.

Juhlavuosi jatkuu tilaisuudella Turussa – tule mukaan 5.12.2018 Virastotalolle!

Ilmoittautumiset 27.11.2018 mennessä: https://www.lyyti.in/eurooppatoimisto20v 

Ohjelma