Tervetuloa Aluetietofoorumiin 25.3.2021

Lounaistiedon vuoden 2021 Aluetietofoorumissa haetaan vastauksia siihen, miten retkeilystä ja ulkoilusta on mahdollista kerätä tietoa, miten avointa dataa voi hyödyntää luontomatkailun kehittämisessä ja miten avoimen datan hyötykäyttöä edistetään valtakunnallisesti.

Aluetietofoorumin puhujia ovat:

  • Tutkija Marjo Neuvonen vastaa Luonnonvarakeskuksessa ulkoilututkimuksen tiedonkeruusta ja ulkoilun tilastoinnista ja tiedontuotannosta.
  • Dosentti ja akatemiatutkija Nora Fagerholm Turun yliopiston osallistavien paikkatietomenetelmien asiantuntija, joka tutkii mm. maisema-arvoja, ekosysteemipalveluja ja vihreää infrastruktuuria.
  • Hankepäällikkö Tanja Lahti vetää valtiovarainministeriössä Tiedon hyödyntämisen ja avaamisen hanketta, jossa edistetään julkisen tiedon entistä laajempaa ja tehokkaampaa hyödyntämistä koko yhteiskunnassa.

Puheenvuoroja täydentää asiantuntijoista koostuva paneeli. Lisäksi Aluetietofoorumissa julkistetaan mobiilikäyttöinen Virma karttasovellus, jonka kehittämisessä Lounaistieto on mukana.

Tapahtuma järjestetään webinaarina torstaina 25.3.2021 kello 13:00–15:00. Ilmoittaudu 23.3.2021 mennessä. Tervetuloa mukaan!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.