Seuraa EMKR:n sinisen kasvun hakujen info-tilaisuutta striiminä torstaina 22.11.

Euroopan meri- ja kalastusrahaston sinisen kasvun haut avautuivat 23. lokakuuta. Haut jakautuvat kolmeen teemaan: Blue Labs, Blue Careers ja Blue Economy. Hakuaikaa on 31. tammikuuta 2019 saakka. Edellisessä haussa suurin osa projekteista toteutettiin eteläeurooppalaisin voimin, joten pohjoismaisia osallistujia kaivataan nyt! Sininen kasvu on yksi Varsinais-Suomen älykkään erikoistumisen painopisteistä, ja meillä on merkittävää osaamista alalla.

Blue Labs (EMFF-1-2019) – 5 milj. €

Blue Labin tarkoituksena on löytää innovatiivisia ratkaisuja merialueiden kohtaamiin haasteisiin yhdessä monialaisen tiimin kanssa. Blue Labiin voi kuulua esimerkiksi jatko-opiskelijoita, järjestöjen, koulujen, kuntien, yritysten ja tutkimusorganisaatioiden edustajia.

Blue Careers (EMFF-2-2019) – 6 milj. €

Tavoitteena on parantaa koulutuslaitosten ja merialan yritysten yhteistyötä sinisen kasvun työmarkkinoiden tarpeisiin vastaamiseksi. Yhteistyön avulla voidaan edistää esimerkiksi uusintakoulutusta työttömille, laatia uusia opetussuunnitelmia ja ohjelmia sekä levittää tietoutta merialan työpaikoista ja lisätä niiden houkuttelevuutta.

Blue economy (EMFF-3-2019) – 7,4 milj. €

Tarkoituksena on tukea sinisen talouden hankkeita, jotka tarvitsevat tukea ulkoisen rahoituksen saamiseksi. Tukea annetaan innovatiivisille sinisen talouden hankkeille, jotka perustuvat aiemmalle tutkimukselle, ja joilla on markkinapotentiaalia. Hankkeiden tulee liittyä merialuestrategioiden tavoitteisiin (esim. EUSBSR). Komissio aikoo rahoittaa ainakin yhden hankkeen per merialue.

Lue teemoista tarkemmin Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppa-toimiston uutisesta

Seuraa infotilaisuutta striiminä torstaina 22.11. alkaen klo 10:30 Suomen aikaa!

Hakujen infotilaisuudessa paneudutaan em. sisältöjen lisäksi kaikkiin teknisiin yksityiskohtiin liittyen hakemiseen. Lisäksi esitellään hyviä esimerkkejä edellisen haun hankkeista.

Tästä infotilaisuuteen!

 

Lisätietoja:
Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppa-toimisto