Rahoitusta koronakriisistä elpymiseen ja jälleenrakennukseen

Varsinais-Suomen liitto on avannut rahoitushaun kansallisesta ”Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen” -määrärahasta. Rahoitusta käytetään koronakoronakriisistä elpymiseen ja jälleenrakennukseen liittyviin toimenpiteisiin sekä maakunnan omaehtoiseen kehittämiseen.

Määrärahaa voidaan käyttää esimerkiksi alueiden vahvuuksiin ja erikoistumiseen perustuviin kehittämishankkeisiin sekä monenkeskisiin selvitys- ja kehittämishankkeisiin, jotka edellyttävät nopeaa reagointia ja joihin muiden viranomaisten rahoitusvälineet eivät sovi. Määräraha sopii luonteensa vuoksi hyvin ketteriin kokeiluhankkeisiin, joilla etsitään uusia ratkaisuja tai valmistellaan isompia hankekokonaisuuksia tai kehitysprosesseja.

Tällä hakukierroksella haetaan/painotetaan hankkeita, jotka edistävät Varsinais-Suomen alueellisen selviytymissuunnitelman toteuttamista. Selviytymissuunnitelman tavoitteena on alueen erityispiirteisiin perustuen tunnistaa aluetalouden ja työllisyyden elpymisen kannalta keskeiset toimet sekä vahvistaa alueellista muutosjoustavuutta. Suunnitelma sisältää sekä nopeasti toteutettavia toimenpiteitä, että valintoja uuden kasvun käynnistämiseksi pidemmällä aikavälillä.

Seuraavaan valintajaksoon kohdistuvat hakemukset tulee jättää pe 17.9.2021 klo 15.00 mennessä.

Lue tarkemmin Varsinais-Suomen liiton verkkosivuilta!

Lisätietoja:
elinkeinopäällikkö Petteri Partanen, p. 040 776 0630
aluekehitysjohtaja Tarja Nuotio p. 040 506 3715
etunimi.sukunimi@varsinais-suomi.fi

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.