Paikallisjunaliikenne Varsinais-Suomeen

Paikallisjunaliikenne Varsinais-Suomeen -webinaarissa asiantuntijapuheenvuoroja kuultiin ja keskusteluja käytiin yli 100 osallistujan voimin tiistaina 23.3.2021

Varsinais-Suomen paikallisjunaliikenne yhdistäisi Varsinais-Suomen yhdeksi työssäkäyntialueeksi ja kytkisi koko maakunnan kestävällä tavalla Tunnin junaan ja osaksi Etelä-Suomea. Työ- ja vapaa-ajan liikkumisen lisäksi paikallisjunaliikenne parantaa mm. maakunnan elinvoimaisuutta, tukee yrityksiä ja matkailua.

Tiistaina 23.3. järjestetyssä paikallisjunaliikenne Varsinais-Suomeen -webinaarissa kuultiin mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja ja käytiin keskustelua yli 100 osallistujan voimin. Puheenvuoroja kuultiin ajankohtaisista paikallisjunaliikenteen selvityksistä, kevyen lähiliikennekaluston mahdollisuuksista, sekä paikallisjunaliikenteestä osana muuta joukkoliikennettä ja liikennejärjestelmää. Kommenttipuheenvuoroja kuultiin mm. maakuntahallituksen ja -valtuuston puheenjohtajilta Ilkka Kanervalta ja Pekka Myllymäeltä.

Tilaisuus ja keskustelu oli erittäin positiivista ja tahtotila paikallisjunaliikenteen edistämiseen on korkealla. Asiantuntijoiden näkemyksien mukaan Varsinais-Suomessa on hyvät edellytykset paikallisjunaliikenteen käynnistämiseksi rataverkkonsa ja aluerakenteensa puolesta. Liikenteen käynnistäminen edellyttää kuitenkin poliittisen tahtotilan ja laajan yhteistyön lisäksi selvitys- ja suunnittelutyön jatkamista, erityisesti liikenteen järjestäjä- ja tilaajamallin osalta, jota Varsinais-Suomen liitto jatkaa osana kesäkuussa käynnistyvää nelivuotista EU-hankekokonaisuutta. Aktiivinen yhteistyö ja keskustelu teeman ympärillä jatkuu.

Voit tutustua tilaisuuden esitysmateriaaleihin Varsinais-Suomen liiton verkkosivuilla.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.