Naapuruusyhteistyö on osa EU:n Itämeri-strategiaa

EU:n Itämeri-strategiassa on mukana kahdeksan Itämeren alueen EU-maata, mutta yhteistyö ulottuu yli EU-rajojen. Strategian päivitetty toimintaohjelma vahvistaa naapuruusyhteistyötä ja pyrkii lisäämään sen vahvemmin eri toimintoihin. Strategian naapureiksi lasketaan Islanti, Norja, Valko-Venäjä ja Venäjä.

Edellä mainituista maista Norjalla on läheiset suhteet EU:hun ja se on myös aktiivinen toimija Itämeren alueen yhteistyössä.

Jos haluaisit lisää tietoa strategian naapuruusyhteistyöstä ja löytää uusia yhteistyömahdollisuuksia, osallistu 25.2. klo 14.30 – 16.00 järjestettävään webinaariin:

“Macro-regional strategies and cooperation with Neighbouring Non-EU members – example Norway”

Webinaari antaa työkaluja siihen, miten lisätä yhteistyötä esimerkiksi projektien puitteissa sekä poliittisiin päätöksiin vaikuttavissa ohjausryhmissä. Tilaisuudessa on puhumassa muun muassa EU:n Itämeri-strategian kansallisten koordinaattorien puheenjohtaja Simon Stermann ja politiikka-ala innovaation koordinaattori Esa Kokkonen. Lisäksi kuullaan projektiesimerkkejä onnistuneesta naapuruusyhteistyöstä.

Tutustu tarkemmin ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan: Webinar: Macro-regional strategies and cooperation with Non-EU members – example Norway – Østlandssamarbeidet (ostsam.no)

Tilaisuuden järjestää Let’s Communicate! -hanke, jossa edistetään strategian viestintää, naapuruus- ja ilmastotoimintoja sekä osaamisen lisäämistä. Hanketta vetää Centrum Balticum -säätiö.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.