Osallistavat menetelmät -foorumi 27.1.2017

Foorumista ideoita vuorovaikutteiseen ja osallistavaan liikennesuunnitteluun

Osallistavat menetelmät -foorumi pe 27.1.2017, klo 13.00–15.00
Varsinais-Suomen liitto, kokoushuone Aura, Ratapihankatu 36 (2. krs)

Keräävätkö yleisötilaisuudet kattavasti osallisia?
Saatteko kuntalaisilta ja sidosryhmiltä ajoissa ajatuksia suunnitteluun?
Käytättekö uusinta teknologiaa ja sosiaalista mediaa suunnittelussa?

Varsinais-Suomen liitossa on valmistumassa selvitys vuorovaikutteisista ja osallistavista menetelmistä liikennejärjestelmä- ja liikennesuunnittelussa. Selvitys on osa fiksuun liikkumiseen keskittyvää CIVITAS ECCENTRIC -hanketta (2016–2020), jossa mm. Varsinais-Suomen liitto ja Turun kaupunki ovat mukana. Vuorovaikutteisia ja osallistavia menetelmiä käsittelevä selvitys on laadittu liikennesuunnittelun tueksi. Sen tavoitteena on herättää ideoita vuorovaikutuksen syventämiseksi niin strategisella kuin yksityiskohtaisellakin suunnittelutasolla.

Osallistavat menetelmät -foorumissa käydään läpi selvitystyön keskeiset tulokset sekä keskustellaan uusista mahdollisuuksista. Tilaisuudessa käsitellään vuorovaikutteisen ja osallistavan suunnittelun taustoja, kuten mitä vuorovaikutuksella voidaan saavuttaa, mitä lisäarvoa se suunnitteluun tuo, sekä millaisia osallistavia menetelmiä suunnittelussa on mahdollista hyödyntää.

Tilaisuudessa käydään läpi paljon hyödynnettyjen menetelmien lisäksi uudenlaisia menetelmiä, joita nykyinen teknologia ja sosiaalinen media mahdollistavat. Tilaisuuden kohderyhmänä on Varsinais-Suomen kuntien teknisten alojen virkamiehet, mutta mukaan mahtuu muitakin aiheesta kiinnostuneita.

Tervetuloa Varsinais-Suomen liittoon kuulemaan ja keskustelemaan vuorovaikutteisesta ja osallistavasta suunnittelusta!

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 24.1.2017 täällä.

Lisätietoja:

liikennesuunnittelija Mari Sinn
p. 045 807 8969
etunimi.sukunimi(at)varsinais-suomi.fi

CIV_ECCENTRIC_logo_full_EU

Kuva: Pexels.com CC0 Licence