Sinisen kasvun sivustolla esittelyvuorossa Meyer Turun telakka

Sinisen kasvun verkkosivuilla esitellään seuraavaksi Meyer Turku. Kävimme haastattelemassa Meyer Turun viestintäpäällikkö Tapani Myllyä muun muassa alihankkijaverkoston merkityksestä sekä telakan tulevaisuuden näkemyksistä.

Meyer Turku on maakunnan jättityöllistäjä, jonka menestys pohjautuu tehokkaaseen ja hyvin organisoituun alihankkijaverkostoon. Modernissa risteilyaluksessa on lukuisia palveluita ja yksityiskohtia, jotka tarvitsevat omat erikoisosaajansa. Verkoston tekemän työn osuus on koko laivan arvosta jopa 80 prosenttia.

Laivanrakennuksessa yritys pyrkii olemaan askeleen edellä muita etenkin ympäristö- ja energiatehokkuusnäkökulmasta katsottuna. Energiankulutuksessa kokonaisvähennyksiä saadaan lukuisista pienistä puroista, esimerkiksi ilmastoinnin tehokkuutta parantamalla ja huomioimalla energianäkökulma jo rakennusvaiheessa. Tuotannossaan yritys on siirtynyt kokonaan uusiutuvaan energiaan.

Meyerin tilauskirja ulottuu tällä hetkellä vuoteen 2024, mutta investointiohjelman myötä kasvusuunta näyttää lupaavalta paljon pidemmällekin.

Lue koko juttu Sinisen kasvun Varsinais-Suomi -sivustolta!