Kunta & kulttuurihyvinvointi – kuntavaaliaineisto julkaistu

Varsinais-Suomen maakunnallinen kulttuurihyvinvointityöryhmä on työstänyt ja julkaissut kesän 2021 kuntavaaleja silmällä pitäen Kunta & kulttuurivointi -kuntavaaliaineiston.
Aineisto tarjoaa kuntavaaliehdokkaille mahdollisuuden kertoa kantansa oman kotikuntansa kulttuuriasioihin, mutta se nostaa esiin laajemminkin kuntien kulttuuritoimessa ajankohtaisia ilmiöitä.

Kulttuuri on kunnan peruspalvelu, joka tarjoaa kuntalaisille mielekästä vapaa-ajantoimintaa, osallisuutta ja tavan käsitellä vaikeitakin asioita. Kulttuurilla ja taiteella on todettuja positiivisia vaikutuksia kuntalaisten hyvinvointiin ja terveyteen. Kulttuurin ja taiteen ammattilaiset luovat kuntaan viihtyisyyttä, elämyksiä ja tuovat euroja. Monet kulttuuritoiminnan kehittämiskohteet vastaavat myös kuntien hyvinvointihaasteisiin.

Aineistoa voi ja saa mieluusti hyödyntää myös muutoin kuin vaalinäkökulmasta.
Teemaan liittyen myöhemmin keväällä on tulossa myös koonti Varsinais-Suomen kuntien hyvistä, hyvinvointia tukevista käytännöistä kuntien kulttuuritoiminnassa.

Kunta & kulttuurihyvinvointi -kuntavaaliaineisto (PDF, avautuu uuteen välilehteen)

 

Tutustu myös Taikusydän-verkoston kulttuurihyvinvointi-teemaiseen kuntavaaliaineistoon (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

 

Kuva: Pexels.com

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.