Jaa kartalle sijoitettavaa tietoa Lounaistiedon karttaupotuksella

Monet tahot tuottavat paikkatietoa, eli digitaalisessa muodossa olevaa tietoa, johon liittyy maantieteellinen sijainti. Useimmilla yhdistyksillä ja pienemmillä kunnilla ei kuitenkaan ole resursseja paikkatietojen julkaisemiseen digitaalisina karttoina. Lounaistiedon uudistettu karttapalvelu tarjoaa mahdollisuuden julkaista palveluun vietyjä paikkatietoaineistoja karttaupotuksena millä tahansa nettisivulla, maksutta. Siten esimerkiksi kunnat voivat julkaista interaktiivisia kaavakarttoja omilla verkkosivuillaan.

Lounaistiedon karttapalvelu löytyy osoitteesta karttapalvelu.lounaistieto.fi. Palvelussa on mahdollista suunnitella karttaupotuksia jokaisen omien tarpeiden mukaan. Karttaan voi määritellä paitsi itse karttanäkymän, myös kartalla käytössä olevat työkalut ja niiden ulkoasun. Julkaistu kartta on interaktiivinen, ja sitä voi lähentää ja liikutella tarpeen mukaan.

Karttapalvelun muita uusia toimintoja ovat selkeämmät käyttöohjeet sekä pikaopas palvelun käynnistämisen yhteydessä. Karttajulkaisun lisäksi karttanäkymiä on mahdollista tulostaa suoraan sivulta png-kuvaksi tai pdf-tiedostoksi esimerkiksi paperitulosteita varten. Karttapalvelussa on nyt myös kaksi erilaista hakutoimintoa. Tavallisen Haku-toiminnon avulla voi hakea paikkoja niiden nimen tai osoitteen perusteella. Lisäksi palvelussa on reittihaku, josta on linkitys useaan eri reittipalveluun.

Lue lisää Lounaistiedon sivuilta!

Oheisessa karttaupotuksessa voit tutustua Varsinais-Suomen virkistysreitteihin ja -kohteisiin sekä kylien vuokrattaviin taloihin ja tiloihin: