Insinööriksi yrityksessä oppien (InTO) — Osaaja yrityksesi tarpeisiin 29.5.2019

Radical-hanke on siirtynyt toteutusvaiheeseen. Pilottiopiskelijat suorittavat opintoja työpaikalla kevätlukukaudella 2019. InTO-malli otetaan käyttöön syksyllä 2019 tuotantotalouden koulutuksessa, johon hakuaika päättyi yhteishaun myötä 3.4.

Yritykset tarvitsevat monitaitoista ja pätevöitynyttä työvoimaa. Oletko miettinyt, miten saat houkuteltua yritykseesi uusia insinööriosaajia tai haluaako joku henkilöstöstäsi suorittaa tutkinnon työn ohessa, sujuvasti ja ilman pitkiä poissaoloja? Haluatko selvittää opiskelijan sopivuuden yritykseesi ja sitouttaa heitä jo opiskelun aikana työssäoppimisen kautta?

Ratkaisuna yrityksesi osaajapulaan on uusi tapa suorittaa insinööritutkinto, opiskelun aikana yrityksessä oppien ja samalla yritystä kehittäen. Valmistuessaan työntekijä on perehtynyt ja kasvanut yrityksen toimintaan ja työtapoihin. Hän on uusimmilla tiedoilla koulutettu moniosaaja, jolla on raikkaita ajatuksia yrityksen eri toimintojen kehittämiseksi.

Ohjelma 29.5. klo 8-10:30

Osaamisen ekosysteemi
Joonas Mikkilä, Suomen Yrittäjät

InTO-malli: uusi tapa suorittaa insinööritutkinto
Rauni Jaskari, Turun AMK

InTO-malli käytännössä: hyödyt yritykselle
Vesa Eskonen & Kari Sillanpää, Meyer Turku Shipyard sekä
Ari Viitanen, CarinaFour

Näin pääset mukaan
InTO-tiimi

Ilmoittautuminen

https://www.lyyti.fi/reg/insinooriksi

Kutsu ja ohjelma: Radical insinööriksi yrityksessä oppien 290519

Lisäksi InTO – Insinööriksi työssä oppien -koulutuksen haku on auki 3.4. asti. Opintoihin haetaan kevään yhteishaussa tuotantotalousinsinöörin koulutuksen kautta. Syksyllä 2019 sisään päässeistä opiskelijoista valitaan 20 InTO-opiskelijaa, jotka pääsevät soveltamaan oppimaansa yrityksissä ja hankkimaan alan työkokemusta koko opintojensa ajan.

Lisätiedot Radical-hankkeesta täältä.