EU-rahoituksen tulevaisuus 2021-2027

EU:n uuden monivuotisen rahoituskehyksen valmistelu on käynnissä ja sen pitäisi astua voimaan ensi vuonna (2021). Käytännössä tehtävää on vielä paljon, ennen kuin uusi monivuotinen rahoituskehys voidaan hyväksyä. Monivuotiseen EU-budjettiin vaikuttavat esimerkiksi komission ja parlamentin prioriteetit, Britannian EU-ero, Euroopan unionin tavoitteet hiilineutraaliudesta ja investoinneista, uusi vihreän kehityksen ohjelma ja päällimmäisenä vallitseva koronatilanne. Lisäksi kansallisesti tulee päättää siitä, miten Suomeen saatava kansallinen EU-rahoitus kanavoidaan ja jaetaan.

Uuden komission työohjelma seuraavalle viidelle vuodelle asettaa kunnianhimoisia tavoitteita yhtenäisemmän, vihreämmän ja digitaalisemman Euroopan saavuttamiseksi. Rahoituksella on merkittävä rooli yhtenäisen, hyvinvoivan Euroopan ja EU:n tulevaisuudessa aina Brysselistä ruohonjuuritasolle asti. Europe Direct Varsinais-Suomen järjestämässä webinaarissa tarkastellaan tulevan budjettikauden valmistelun tämänhetkistä tilannetta ja niitä ilmiöitä ja reunaehtoja, jotka vaikuttavat vahvasti uuden monivuotisen rahoituskehyksen sisältöön ja toteutukseen.

Mukana webinaarissa, jonka tallenteen voit katsoa alta, ovat maakuntajohtaja Kari Häkämies Varsinais-Suomen liitosta, talouspoliittinen neuvonantaja Vesa-Pekka Poutanen Euroopan komission Suomen edustustosta, ohjelmajohtaja Tiina Huotari Uudenmaan liitosta sekä toimiston päällikkö Jarmo Oikarinen Euroopan parlamentin Suomen toimistosta.

Lisätietoja:
erikoissuunnittelija Katri Koivisto, puh. 0400 251 771
etunimi.sukunimi@varsinais-suomi.fi

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.