Avoimen datan kilpailuihin kaivataan enemmän tukea

Avoimen datan kilpailuille on yhä selkeästi kysyntää, ilmeni avoimen datan yhteisölle tehdyssä kyselyssä. Palkinnoiksi halutaan rahaa ja yhteistyökumppanuuksia, ja kilpailun järjestäjältä toivotaan enemmän tukea ja sitoutumista erityisesti varsinaisen kilpailun jälkeen.

Suomen kuusi suurinta kaupunkia pohtivat, onko avoimen datan sovelluskilpailuille tai vastaaville tapahtumille yhä kysyntää ja tarvetta. Pohdinnan tueksi tehtiin maaliskuun 2018 ajan auki ollut, kaikille avoin kysely suomeksi ja englanniksi. Kyselyllä pyrittiin mm. kartoittamaan, minkä tyyppisiä kilpailuja kaivataan, mikä houkuttelisi osallistumaan ja millaista tukea kilpailun järjestäjältä tarvittaisiin.

Valtaosassa vastauksista näkyi jollain tavoin tarve ja halu saada tukea niin kilpailun aikana kuin erityisesti sen jälkeen. Tukea kaivattiin kilpailutyön rahoitukseen, tuotteistukseen ja markkinointiin sekä yhteistyökumppanuuksien etsimiseen. Järjestäjän toivottiin sitoutuvan jatkokehittämään ja tukemaan parhaita ideoita sekä ylläpitämään tarjottuja teknologioita, kuten rajapintoja, myös kilpailun jälkeen.

Lue koko Hami Kekkosen kirjoittama teksti  Helsinki Region Infoshare, HRI:n sivuilta.

 

Kuva: Lounaistieto, Avoin Lounais-Suomi -innovaatiokilpailun kick off -tilaisuus syksyllä 2017.